Rentekorting Groenhypotheek

Ga terug
Groenverklaring nieuwbouwwoning

Bouw je samen met ons een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning?

Dan is een groenhypotheek een interessante optie. De overheid wil mensen stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Je  kunt ervoor kiezen zelf een woning te bouwen die milieuvriendelijk is.

Hoe werkt het precies? Je betaalt over het groene deel van je hypotheeklening minder hypotheekrente. Voordat je begint met de bouw van uw woning, moet je een groenverklaring aanvragen. Deze ontvangt je wanneer de woning voldoet aan de gestelde eisen.

Deze groenverklaring is 10 jaar geldig en zorgt ervoor dat je over de groene lening dus minder rente betaalt. Deze lagere rente is niet geldig voor uw gehele hypotheek. Ook het leningsdeel waarover je een lagere rente betaalt, los je annuïtair of lineair af. 

Wanneer krijg je een Groenverklaring?

Bouwbedrijf De Driehoek kan als FSC- en PEFC-gecertificeerde duurzame bouwer een Groenverklaring voor je aanvragen voor een duurzame nieuwbouwwoning.
Om een Groenverklaring te krijgen, moet je nieuwbouwwoning voldoen aan de hieronder genoemde Regeling Groenprojecten.

Als je woning aan deze voorwaarden voldoet, wordt deze opgenomen in het register groenverklaring. Deze kun je vinden op www.Groenverklaringen.nl

De EPC nieuwbouw woning is ≤ 0,26 of ≤ 0

De nieuwbouwwoning heeft een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van ≤ 0,26 of ≤ 0. Aan te tonen door middel van de EPC berekening die je bij de omgevingsvergunning hebt ingediend.

Gebruik van 100% duurzaam hout

Er wordt voor de bouw van de nieuwbouwwoning 100% duurzaam hout gebruikt. Dit kan alleen aangetoond worden door als FSC- en PEFC-gecertificeerde bouwer een Duurzaam Hout verklaring te ondertekenen. Als gecertificeerde bouwer mogen wij dit voor je verzorgen.

Groenverklaring op tijd aangevraagd

De Groenverklaring moet uiterlijk 6 maanden na start bouw (grondwerkzaamheden) zijn aangevraagd. Het heeft de voorkeur om de Groenverklaring zo vroeg mogelijk in het ontwikkelproces aan te vragen

Groene Hypotheek

Rentekorting. Hoe werkt het?

De maximale hoogte van een groenhypotheek met rentekorting hangt af van de EPC-waarde van de woning. En of de nieuwbouw een woonhuis of een appartement is.
Over het hypotheekbedrag dat je meer wilt lenen, ontvang je geen rentekorting.


EPC            

Woonhuis           

Appartement

≤ 0,26

€ 100.000

€ 65.000

≤ 0

€ 150.000

€ 100.000 

Wij komen graag met je in contact

Neem geheel vrijblijvend contact op

© 2023. Alle rechten voorbehouden.
© Copyright 2023 - bouwbedrijfdedriehoek.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing